Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecția batavă: Patru morţi de COVID-19 şi 100 de persoane contaminate, după un concert la Amsterdam

WION
Olanda politie

Un cor a concertat la începutul lunii martie la celebra Concertgebouw din Amsterdam, chiar înainte de închiderea sălilor de spectacol din Regatul Ţărilor de Jos. Mai mult de 100 dintre cei 130 de muzicieni s-au îmbolnăvit iar unul dintre ei şi trei apropiaţi au murit.

La 8 martie, Amsterdam Gemengd Koor (cor mixt) a susţinut una dintre ultimele sale reprezentaţii din Regatul Ţărilor de Jos. Acompaniaţi de Holland Orchestra Combination, 130 de corişti s-au prezentat pe scena de la Concertgebouw, prestigioasa sală olandeză pentru a cânta "St John Passion", de Johann Sebastian Bach.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Cinci zile mai târziu, sălile de spectacole din ţară au fost închise. O decizie care a venit prea târziu pentru ansamblul vocal, care acuza după acel concert moartea unuia dintre cântăreţi şi a trei apropiaţi ai coralei, toţi contaminaţi cu Covid-19.

Pe atunci, aproape nicio măsură de protecţie contra coronavirusului nu a fost aplicată de autorităţile olandeze, convinse că imunitatea de grup este soluţia pentru pandemie, scrie news.ro.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Dar, potrivit ziarului olandez Trouw, 102 dintre cei 130 de membri ai coralei s-au îmbolnăvit după reprezentaţie. Unii au fost internaţi la Terapie intensivă iar şeful de orchestră, Paul Valk, a avut simptome severe. Membrii ansamblului au vârste de peste 50 de ani; cântăreţul care a decedat avea 78 de ani.

În jur de 1.000 de spectatori au asistat în acea seară la concertul Amsterdam Gemengd Koor, dar nu au fost contaminaţi.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion

În schimb, la două zile după spectacol, mai mulţi artişti s-au îmbolnăvit. Unii au încearcat să alerteze Serviciul de sănătate publică olandez (GGD). Ei au cerut ca membrii corului să fie testaţi. GGD promitea să testeze şase, doar unul în final a avut acces la test. În prezent, cântăreţii reproşează Serviciului de sănătate că nu a luat măsurile necesare la timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.