Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecţii de educaţie rutieră şi criminalistică dar şi demonstraţii canine oferite de poliţişti de Ziua Copilului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam criminalistică
"Ne-a făcut o deosebită plăcere să fim alături de copii în centrul municipiului Piatra-Neamţ şi să le prezentăm o parte din tehnica de lucru şi intervenţie a poliţiştilor. Activităţile au debutat cu un exerciţiu demonstrativ realizat de poliţişti cu ajutorul câinilor de serviciu, cât şi de copiii din cadrul Asociaţiei "Rareş Marian" din municipiul Roman, care au prezentat elemente de dresaj canin. Nu a lipsit lecţia de educaţie rutieră pe parcursul căreia poliţiştii le-au prezentat celor mici regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Laboratorul de educaţie rutieră, laboratorul de criminalistică şi prezenţa poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale au fost alte surprize pregătite copiilor.

De asemenea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Biroului Siguranţă Şcolară au purtat discuţii interactive cu cei mici, specifice vârstei pe teme precum siguranţa rutieră, siguranţa în mediul şcolar, dar şi siguran?ţa lor atunci când se află singuri acasă.

"A fost o activitate încărcată cu energia specifică copilăriei, care i-a bucurat deopotrivă atât pe participanţii la eveniment cât şi pe organizatori", a apreciat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Materialele oferite copiilor în cadrul activităţilor au fost realizate cu sprijinul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Neamţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.