Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lectură recomandată: 'Ultima colonie', de Steve Berry

Gaudeamus
carte librarie online

Cotton Malone, agent al Magellan Billet, grupul de informații de elită al Departamentului de Justiție, slavează încă o dată Statele unite de la anihilare.

Titlul original al acestui roman, thriller istoric, este ”A 14-a colonie”. Precizăm acest lucru pentru a nu fi confundat cu romanul cu același titlu apărut anii trecuți la Editura Nemira, un science-fiction semnat de John Scalzi. Este cel de al 11-lea roman din seria cărţilor care îl au ca protagonist pe Cotton Malone, fost agent al Departamentului de Justiţie. Un personaj care scapă încă o dată SUA de pe pragul anihilării, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Sorina Matei şi Andrei Bădin au rămas fără emisiuni la B1 TV. S-a întâmplat imediat după ce televiziunea a cerut ajutorul Guvernului

Există o hibă în legile americane, un amendament (Amendamentul 20, din 1947), care se referă la succesiune, la situațiile extreme, care poate duce la destabilizare: ”Dacă scapi simultan de președinte și de vicepreședinte, de președintele Camerei Reprezentanților și de președintele pro tempore al Senatului, înainte ca noul președinte și noul vicepreședinte să depună jurământul, rămân membrii cabinetului care preiau puterea printr-un act al Congresului. Acea lege e plină de probleme. Nu e clar dacă oficialii din cabinet pot servi în mod constituțional. S-ar fi născut o luptă internă și nimeni nu ar fi rămas la conducere.”

Steve Berry imaginează o situație în care urmașii KGB-ului ar crea destabilizare în Statele Unite profitând de acest amendament, după ce ar fi detonat la Washington o mică bombă nucleară, exact în ziua preluării mandatului de către un nou președinte. Scenariul ar fi fost imaginat și pus la punct de Iuri Andropov, fost secretar general al URSS, mort înainte să-și pună în aplicare planul, pe care fanatici kgb-iști vor să implementeze ani mai târziu.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

Ce ar urma? În vidul de putere creat la Washington, nimeni n-ar mai fi știut sigur cine ar fi fost îndreptățit să dea ordine militare, ar fi urmat o confuzie generală, în care URSS (în planul original) ar fi atacat cu trupe Europa, aliații Americii, chiar America.

Scriu editorii: ”Malone este trimis în Siberia unde descoperă planurile unui complot pus la cale de foşti agenţi KGB, care nutreau o ură puternică faţă de SUA, şi află despre existenţa unor bombe atomice tip servietă ascunse de aceştia. Complotul este familiar – băieţii buni urmăresc băieţii răi pentru a evita crizele majore –, dar Berry, de data asta, complică scenariul cu o a doua poveste ce implică societatea din Cincinnati, o fraternitate fondată după Războiul de Independenţă al SUA de către şi pentru descendenţii bărbaţi ai veteranilor. Cum dorinţa acestei organizaţii era, de multă vreme, întemeierea unei a 14-a colonii – Canada – şi se leagă de resentimentele ruseşti, rezolvarea acestei situaţii este lăsată în seama lui Malone şi a colegilor de la Magellan. Combinaţia de istorie şi ficţiune a lui Steve Berry este prezentă din nou în acest thriller provocator.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.