Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legalizarea marijuanei devine 'IDEOLOGIE' la PSD - Deputatul 'Mitralieră' iese la RAMPĂ: Eu, ca medic, sunt de acord

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că este de acord cu legalizarea folosirii canabisului în scopuri medicinale, pentru bolnavii de cancer, precizând că ar fi un lucru normal, având în vedere că e utilizat în multe alte țări din lume.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

„Eu sunt de acord cu asta (legalizarea canabisului folosit în scopuri medicinale - n.r.). Eu am explicat-o deja, ca medic, și trebuie să înțeleagă toată lumea, scopul medicinal este unul singur, în tratamentul cancerului. Canabisul este folosit în Israel și în mai multe zone. Am impresia că deja sunt firme israeliene în România care au culturi de canabis pentru scopuri medicale, care iau avizele de la SRI, de la Ministerul Sănătății, sunt supravegheați ca să nu facă altceva cu ele, și care îl folosesc pentru tratamentul cancerului. Nu în România se folosește. Ei fac aici pentru străinătate”, a afirmat Cătălin Rădulescu, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Social-democratul a adăugat că trebuie supravegheată situația pentru a nu fi utilizat canabisul în alte scopuri decât cele medicinale.

„Dacă este procedură medicală folosită peste tot în lume, atunci trebuie să lăsăm să facă chestia asta. Sigur trebuie supravegheat să nu se folosească în alte scopuri, pentru oameni care se droghează. Dacă este în scop medical, atunci este normal să susținem chestiunea aceasta. Cum să nu susținem? Mai ales că noi suntem pe primul loc în Europa la cancer și la bolile cardiologice. Canabisul se folosește în tratamentul medical al cancerului și în alte maladii. Dacă acest canabis este folosit în tratamente medicale în lume, este normal să fie folosit și la noi exact pentru acest scop și nu pentru alte scopuri” a conchis deputatul PSD.

Canabisul ar putea fi legalizat și utilizat în scopuri medicinale, a anunțat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. El a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreațional. El a precizat că tema a fost dezbătută în cadrul unei comisii a Ministerului Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.