Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legătura neștiută dintre culoarea ochilor și diversele boli

livescience.com
ochi culori

Ochii pot spune foarte multe despre o persoană, iar mai nou, cercetătorii au descoperit că există o legătură între culoarea acestora și diverse probleme de sănătate.

Ce probleme de sănătate poți avea dacă ai ochii verzi sau albaștri

Citește și: Comisia Europeană intervine în scandalul vaccinurilor: Undă verde pentru blocarea exporturilor

Ochii verzi sau albaștri fac parte din categoria ochilor deschiși la culoare. Astfel, persoanele care au irisul colorat în aceste nuanțe au tendința să fie mult mai sensibile la lumină și pot dezvolta diverse forme de cancer. Motivul este acela că ochii deschiși la culoare au o cantitate mică de pigment care să lupte împotriva razelor UV. În această situație, se poate dezvolta melanomul ocular, o formă foarte rară de cancer. Persoanele care au ochii albaștri sau verzi trebuie să se protejeze de razele soarelui prin folosirea ochelarilor de soare. Mai mult, aceste persoane au de obicei și o nuanță deschisă a pielii, lucru care crește riscul de a dezvolta cancer de piele, anunță Avantaje.ro.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Louisville, persoanele cu ochii căprui au timpi de reacție mai buni atunci când vine vorba de activitățile sportive, în comparație cu persoanele care au ochii deschiși la culoare. Persoanele cu ochii căprui se pot confrunta pe parcursul vieții cu probleme hepatice, digestive sau reumatice.

Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că ar trebui monitorizate orice fel de schimbări ce apar la nivelul ochilor. În cazul în care zona albă din jurul ochilor se colorează în galben sau roșu, pupilele se mișcă cu dificultate, iar inelul cornean devine alb, persoanele ar trebui să se prezinte la medicul oftalmolog pentru un cosult de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.