Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege impotriva violentei in familie, salutata de Gabriela Firea

firea gabriela

Senatorul PSD Gabriela Firea saluta votarea unei legi pentru combaterea violentei in familie si a discriminarii. Ea subliniaza ca acestea sunt probleme grave ale societatii romane si semnaleaza ca legea votata va aborda integrat problema discriminarii de gen si a violentei in familie.

„Am votat astazi, alaturi de colegii mei senatori, proiectul de Lege pentru aprobarea OG nr.6/2015 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Astfel, Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre femei si barbati devine autoritatea de stat in domeniul violentei in familie, cu responsabilitati directe in coordonarea si aplicarea strategiilor si politicilor guvernamentale”, a declarat senatorul Gabriela Firea.

Romania preia astfel modelul promovat de Institutul European pentru Egalitate intre Femei si Barbati (EIGE), care implica abordarea integrata a problematicii egalitatii de gen si cea a violentei in familie.

„Violenta in familie, discriminarea si inegalitatea de gen sunt fenomene grave, de amploare, cu care societatea romaneasca se confrunta. Avem nevoie de o abordare integrata a acestora, de legislatie complementara care sa asigure limitarea lor, dar si de actiuni concrete care sa vina in sprijnul victimelor violentei casnice sau discriminarii. Intr-o societate in care discriminarea de gen este redusa, si cazurile de violenta impotriva femeilor sunt mai putine”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit datelor Ministerul Muncii numarul de de cazuri de violenta in familie a crescut de la 11592 cazuri in 2010 la 14376 cazuri in 2012.

Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre femei si barbati va putea finanta sau cofinanta programele de interes national destinate prevenirii si combaterii violentei in familie, precum si ocrotirea si sprijinirea familiei, din fondurile alocate de la bugetul de stat cu aceasta destinatie, din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, precum si din alte resurse, in conditiile legii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.