Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege în Grecia - S-a declanşat o amplă anchetă privind propagarea noului virus în două clinici private

Europa FM
doctor medic spital

Parchetul grec a deschis joi seara o anchetă privind posibile neglijenţe din partea responsabililor a două clinici private unde mai mulţi pacienţi şi angajaţi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

După câteva zile de scădere semnificativă a numărului de persoane infectate, Grecia a înregistrat joi 55 de cazuri noi, în mare parte în două clinici private de la periferia Atenei, ceea ce a ridicat numărul de contaminări confirmate la 2.463 în această ţară, de la începutul pandemiei.

Ministrul adjunct al protecţiei civile, Nikos Hardalias, a afirmat că vrea să se clarifice situaţia din cele două clinici şi a cerut să se verifice dacă au fost aplicate toate măsurile de precauţie.

"Vom stabili responsabilităţile, atât la nivel disciplinar cât şi penal. Vom verifica ce s-a întâmplat exact şi în primul rând dacă anumite persoane pot fi făcute responsabile sau urmărite pentru neglijenţă în aplicarea regulilor", a declarat ministrul joi seara.

În clinicile implicate se fac prelevări, autorităţile temându-se că ar putea fi găsite noi cazuri de contaminare.

"Sunt dezolat să spun că neglijenţele în comportament duc la reapariţia cazurilor", a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sotiris Tsiodras.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Ancheta judiciară urmează să stabilească dacă responsabilii celor două clinici pot fi urmăriţi pentru neglijenţă în serviciu, infracţiune pasibilă de pedeapsa cu închisoarea în cazul unui deces printre cei contaminaţi în clinicile lor.

Autorităţile din Grecia sunt preocupate pe de altă parte de situaţia din taberele de migranţi, unde noul coronavirus s-ar putea propaga rapid. Vineri, patru migranţi au dispărut dintr-o tabără din Malakasa, în nord-est, care fusese pusă în carantină după apariţia mai multor cazuri în rândul refugiaţilor. Doi dintre migranţii dispăruţi au fost localizaţi, dar alţi doi continuau să fie căutaţi.

Joi, doi solicitanţi de azil au fost răniţi cu focuri de armă la Lesbos, după ce ar fi încălcat regulile de izolare.

Ministerul grec al imigraţiei a decis să prelungească până pe 10 mai izolarea impusă în taberele de migranţi din ţară.

Grecia, mai puţin afectată de pandemia de COVID-19 faţă de alte ţări europene, cu 121 de decese înregistrate după contaminarea cu noul coronavirus, a anunţat joi prelungirea până pe 4 mai a măsurilor generale de izolare impuse în ţară cu o lună în urmă cu menirea de a limita propagarea virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.