Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot istoric în Parlament: Ziua Independenţei Naţionale a României se va sărbători pe 10 mai

10 mai

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 166 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 92 de abţineri, un proiect de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României. Parlamentarii PSD nu au susținut proiectul.

"Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei. Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate", se arată în proiectul de lege.

La data intrării în vigoare a acestei legi, Legea nr.103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională se abrogă, pentru evitarea paralelismului legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.