Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea "51% produse româneşti în hypermarket" reintră în Parlament

supermarket magazin

Legea comerțului alimentar, care prevede prezenta a cel puțin 51% produse românești pe raft și pentru care împotriva României s-a declanșat procedura de infringement, intra din nou în Parlament. Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților va purta miercuri dezbateri generale cu asociațiile de producători și retaileri.

Este pentru prima dată când  legea intră oficial pe ordinea de zi a Camerei după ce Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere pe motiv că normele naționale privind comercializarea cu amănuntul a produselor agricole și alimentare contravin legislației UE, scrie Economica.net.

Dezbaterile la care vor participa atât reprezentanți ai Ministerului, ANSVSA, cât și repretentanţi ai asociaților de producători agricoli și rețele comerciale, au loc înainte de data limită până la care România poate trimite un răspuns Comisiei pentru a argumenta de ce este nevoie ca 51% dintre produsele de bază de pe raft să provină de la producătorii autohtoni.

Atât ministrul Agriculturii, Petre Daea, cât și oficiali ai Parlamentului au declarat că susţin şi vor să mențină prevederea referitoare la 51% produse românești pe raftul marilor magazine. Parlamentul a elaborat recent o variantă potrivit căreia procentul de 51% se va menține, însă termenul "produs românesc" va fi înlocuit cu "produs autohton", iar produsele locale vor proveni numai dintr-un "parteneriat direct", din care sunt excluși intermediarii.

Citeşte şi: Dezvăluire ŞOCANTĂ despre finanţarea spitalelor din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.