Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea care ar șoca orice european: ce pățești în Coreea de Sud dacă oprești sunetul declanşatorului de la camera telefonului

redsharknews.com
smarthphone

Este posibil să surprindă pe oricine din lume faptul că în Coreea de Sud există o lege care cere oamenilor cu smartphone-uri să aibă activat tot timpul sunetul de declanșare al camerei foto. Cu toate acestea, conform unui sondaj recent, opt din zece sud-coreeni cred că ar trebui să aibă libertatea de a decide dacă doresc să activeze sau să dezactiveze sunetul camerei, scrie koreaherald.com.

Sondajul realizat de Comisia Anti-Corupție și a Drepturilor Civile a fost completat de 3.476 de persoane, cu un copleșitor 86,2% care au răspuns „da” când au fost întrebați dacă cred că indivizii ar trebui să aibă opțiunea de a schimba setările de sunet ale camerei.

Legea din Coreea de Sud care interzice oprirea sunetului camerei datează din anul 2004, când tehnologia smartphone-urilor a fost introdusă pentru prima dată, în forma actuală.

Scopul legii, care impune ca sunetul să fie de cel puțin 64 de decibeli, este de a avertiza persoanele din jurul fotografului.

Cum s-a ajuns la această decizie ciudată

Coreea de Sud se confruntă cu o problemă legată de fotografiile clandestine nedorite, iar în momentul în care telefoanele mobile au fost introduse, autoritățile au intervenit pentru a opri perverșii să fotografieze oameni fără permisiune.

Organele de control anti-corupție din Coreea de Sud afirmă că scopul sondajului este de a evalua opinia publică cu privire la această problemă, în contextul afirmațiilor conform cărora legea care reglementează sunetul camerei este ineficientă și depășită.

Criticii legii susțin că sunetul obligatoriu al camerei este un neajuns în anumite situații unde se recomandă discreția: de exemplu, într-o bibliotecă sau în timpul unui spectacol live.

Japonia și Coreea de Sud se numără printre singurele țări din lume care reglementează sunetele camerei pe telefoanele mobile.

În anul 2021, poliția din Japonia a făcut peste 5.000 de arestări pentru fotografii clandestine, un număr record și de aproximativ de trei ori mai mare decât în 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.