Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea indemnizației pentru mame: Normele de aplicare vor fi gata înainte de 1 iulie

bani

Normele de aplicare pentru Legea indemnizațiilor pentru mame ar putea fi gata până la 1 iulie, pentru a putea fi puse și în dezbatere publică înainte de a fi aplicată legea, a declarat, marți, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, la ședința comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

În ceea ce privește normele, am vorbit cu doamna directoare care se ocupă direct de aceste norme și m-am asigurat că vom intra într-un calendar în care să putem avea totul gata. Aceste norme, din punctul meu de vedere, trebuie să îndeplinească și norme de transparență, deci trebuie dezbătute cumva ca să nu ne scape ceva. Noi nu avem aroganța că le știm pe toate, de aceea ar fi bine, și aceasta i-am spus doamnei Grecu, să putem avea un pic de timp înainte de 1 iulie, pentru a putea fi siguri că normele respective îndeplinesc atât spiritul cât și litera legii pe care dumneavoastră ați avut-o în vedere”, a spus Dragoș Pîslaru în fata parlamentarilor.

Citește și: Au instalat o cameră video să vadă ce face menajera și au fost șocați / VIDEO 18+

Ministrul Muncii a precizat că instituția pe care o conduce se află în discuții cu Ministerul de Finanțe pentru a identifica resursele care să permită implementarea legii la termenul stabilit. De asemenea, acesta a spus că aproximativ 3.000 de părinți ar putea beneficia de prevederile acestei legi, iar impactul bugetar ar fi de 226 milioane de lei pentru acest an.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o săptămână că a promulgat legea privind indemnizația pentru mame.

Citește și: Specialiștii AVERTIZEAZĂ: Nu vă mai strângeți câinele în brațe

„Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranță, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, adică indemnizația pentru mame”, a spus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru.

În opinia sa, legea este bună, așteptată și bine-venită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.