Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea Jandarmeriei, schimbată în Parlament: PSD vrea puteri sporite, PNL vrea pedepse mai aspre pentru oamenii legii

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi gaze

Legea Jandarmeriei ar putea fi unul dintre principalele proiecte în sesiunea din această toamnă, în Parlament. În timp ce PSD dorește atribuții sporite pentru jandarmi, cei de la PNL și USR doresc implementarea unui sistem prin care jandarmii să fie recunoscuți și pedepsiți mai ușor, dacă comit abuzuri.

Citește și: Partidul Social Democrat din Elveția, atac VIOLENT la adresa lui Liviu Dragnea: El este PĂPUȘARUL

Liberalii lucrează la un proiect de lege prin care forțele de ordine să poată fi pedepsite mai ușor atunci când comit abuzuri."Am format un grup lucru (…) pentru a pregăti până la începutul sesiunii parlamentare o modificare a legii, care să permită cu adevărat sancționarea celor vinovați de încălcarea legii", a declarat Ludovic Orban, informează StiriTVR.

Cei de la USR propun ca jandarmii să aibă uniforme inscripţionate vizibil cu un număr de identificare, astfel încât cei care încalcă legea să poată fi uşor reperaţi.

Însă cei din arcul puterii susţin un proiect de lege aflat deja în dezbatere parlamentară, care ar acorda tocmai astfel de atribuţii Jandarmeriei.

Potrivit acestuia, jandarmii ar putea face reţineri, percheziţii de autovehicule, audieri de persoane şi alte acţiuni specifice poliţiei judiciare.

Dorel Căprar, preşedintele comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor: "Este necesară o modificare a legii Jandarmeriei (…) Să trecem mai multe  atribuţii în partea  jandarmilor. (…) Dacă i-am susţine cu toţii atât legislativ, cât şi executiv (…) cred că jandarmii ar avea puterea să intervină  în aşa fel încât să nu le fie frică că li se fac plângeri penale, că ajung  pe la parchetele militare".

PSD a depus proiectul în Parlament la începutul anului trecut, după protestele privind Ordonanţa 13.

Acesta este susținut în totalitate și de Jandarmerie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.