Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea pentru desființarea UDMR a fost depusă la Parlament

udmr

Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a depus astăzi la Camera Deputaților ”Propunerea legislativă privind declararea UDMR drept organizație ilegală, anti-constituțională și anti-statală” pe care o definește ca ”necesitate de auto-apărare a statului român în fața separatismului etnic care amenință, mai nou, cu violența extremă”.

Citește și: Planurile lui Victor Ponta, dezvăluite de un apropiat: 'O să vină curând'

Potrivit inițiatorului, proiectul de lege, depus astăzi la Camera Deputaților, ”prevede scoaterea Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) în afara legii și interzicerea activității sale pe teritoriul statului român” și ”are la bază faptele săvârșite de organizația amintită, știut fiind că aceasta desfășoară de ani buni pe teritoriul statului român activități împotriva unității statului român, a caracterului său național și indivizibil, așa cum este definit de Constituția României”.

Citește și: Dorin Cocoș îi dădea ordine lui Emil Boc în dosarul Crinuței Dumitrean! Plus, scandal sexual / SURSE

Diaconu nu uită să își argumenteze proiectul de lege cu ”cel mai grav fapt recent care dovedește pericolul pe care îl reprezintă UDMR pentru statul român și pentru siguranța cetățenilor săi”, atentatul terorist plănuit pentru Ziua Națională de liderul formațiunii HVIM din Târgu Secuiesc, Beke Istvan Attila. ”Deși toate formațiunile maghiare, în frunte cu UDMR, s-au delimitat formal imediat de acest atentat care viza cetățenii români și copiii prezenți la sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie 2015, UDMR a fost principalul finanțator al ”Mișcării de Tineret 64 de comitate” (HVIM) de-a lungul anilor prin autoritățile locale conduse de lideri ai UDMR”, arată liderul naționalist.

Citește și: Primul nume care-și dă demisia din cauza lui Dacian Cioloș: Îi las să desemneze alt om

Iată și textul proiectului de lege care ar putea duce la desființarea UDMR:

”Art. 1. Se declară Uniunea Democratică a Maghiarilor din România (UDMR) drept organizație ilegală, anti-constituțională și anti-statală.

Art.2. Uniunea Democratică a Maghiarilor din România (UDMR) își încetează activitatea de drept prin prezenta lege și este scoasă definitiv în afara dreptului de a funcționa pe teritoriul statului român.

Art.3. Simbolurile Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) sunt interzise pe teritoriul statului român.

Citește și: SUA anunță o vizită importantă pentru România în 2016

Art. 4. Patrimoniul Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) este transferat într-un fond special la dispoziția Guvernului României pentru a fi folosit în serviciul public al comunității maghiare din România prin organizarea de cursuri de învățare a limbii române pentru toate vârstele în vederea integrării comunității maghiare.

Art.5. Toate mandatele aleșilor Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) de la nivel local și central încetează de drept o dată cu promulgarea prezentei legi, iar locurile lor se vacantează.

Art.6. Persoanele care au fost alese până la promulgarea prezentei legi pe listele Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) de la nivel local și central nu mai au dreptul să candideze pentru nicio funcție aleasă în România pentru o perioadă de 10 ani”.

Citește și: Justiția română, zguduită din temelii de 'un adevărat sexgate' (presa)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.