Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea privind pensiile speciale a trecut de Senat / Au fost dezbateri cu scântei: 'Nu puteți fugi de adevăr'

alephnews.ro
senat

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile speciale. „Nu faceți decât să salvați pensiile speciale”, afirmă senatorul USR Irineu Darău.

„Cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere, legea a fost adoptată”, a anunțat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Legea a fost criticată de reprezentanții USR.

„Nu puteți fugi de adevăr. Grupul USR a votat asumat împotriva acestei legi. Nu faceți decât să salvați pensiile speciale. Nu ați tăiat nicio pensie specială. Nu treceți niicio pensie specială pe contributivitate. Nu ați făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii. Nu ați redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale. Nu ați respectat jalonul. Ca să fie și mai clar - nici peste 20 de ani pensionarii speciali nu se vor pensiona tot la 65 de ani, așa cum e sistemul public, nici peste 20 de ani pensiile speciale nu se vor calcula pe baza veniturilor din cariera de 35 de ani”, spune Irineu Darău.

Deputații au votat, luni, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

„Astăzi e un moment important. Pentru prima dată în 34 de ani Parlamentul României abrogă pernsiile speciale ale parlamentarilor și la două ore distanță impozitează, elimină pensii pentru mai toate categoriile profesionale din România. E adevărat că e o încercare complicată să respecți decizii CCR, mai multe, și să reușești să impozitezi și să elimini pensii speciale”, a spus în timpul dezbaterilor Alfred Simonis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.