Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LEGENDA cinematografiei, Alain Delon, a SUFERIT un accident cerebral

Unifrance
alain delon

Celebrul actor francez Alain Delon se reface în Elveția după un accident cerebral însoțit de o hemoragie minoră în urmă cu mai multe săptămâni a declarat joi fiul cel mare al artistului, Anthony Delon, citat de Swiss Info, potrivit Mediafax.

Fiul lui Alain Delon a declarat presei că doctorii consideră că funcțiile vitale ale vedetei sunt ”perfecte” iar starea acestuia e stabilă.

”A suferit o intervenție la spitalul Pitié-Salpêtrière [din Paris], unde a petrecut trei săptămâni la terapie intensivă. Toată familia a stat cu el, pe rând, fratele, sora și mama mea, Nathalie, fiind lângă patul său”, a povestit Anthony Delon.

"Cum funcțiile sale vitale sunt perfecte și condiția stabilă, potrivit doctorilor, a plecat în Elveția și se odihnește discret într-o clinică. Sora mea, care acum locuieștie în Elveția îi urmărește recuperarea și ne ține la curent în legătură cu evoluția sa zilnică”, a arătat fiul actorului.

La mijlocul lunii iunie, apropiații lui Alain Delon au recunoscut că vedeta a fost internată la Spitalul American din Neuilly "pentru amețeli și dureri minore de cap".

Citește și: Dispozitivele Apple pot identifica demenţa - studiu

Alain Delon a primit un premiu Palme d'Or pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes 2019, în luna mai, când a declarat despre prestigioasa distincţie că este "aproape un omagiu postum, doar că este încă viu".

Cu câteva zile înainte de ceremonie, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes şi-au apărat gestul de a-i oferi lui Alain Delon un premiu Palme d'Or onorific, spunând despre acesta - criticat recent pentru comentariile controversate despre femei şi homosexuali - că "nu este perfect", dar are dreptul de a-şi exprima opiniile.

"Nu îi oferim premiul Nobel pentru pace", a declarat Thierry Fremaux, într-o conferinţă de presă. "Îi oferim un premiu Palme d'Or onorific, pentru cariera de actor", a explicat acesta.

Delon, în vârstă de 83 de ani, unul dintre cei mai celebri actori europeni de peste cinci decenii, a jucat în filme precum "Ghepardul", de Luchino Visconti, care i-a adus un premiu de interpretare la Cannes în 1963. A mai jucat în pelicule precum "Rocco şi fraţii săi" (1960), "În plin soare" (1960), "Eclipsa" (1962), "Laleaua neagră" (1964), "Samuraiul" (1967), "Borsalino" (1970), "Notre histoire" (1984), "Pe cuvânt de poliţist" (1985).

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din "Mr. Klein", de Joseph Losey, iar interpretarea din "Notre Histoire", de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.