Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legenda merge mai departe: Novak Djokovic a câștigat al nouălea titlu la Australian Open

novak djokovici

Sârbul Novak Djokovici, liderul ATP, a câştigat pentru a noua oară turneul Australian Open, a treia oară consecutiv. Pentru Djokovici este al 18-lea trofeu de grand slam.

În finala de duminică, sârbul care va împlini 34 de ani în luna mai l-a învins pe sportivul rus Daniil Medvedev (25 de ani), locul 4 ATP, scor 7-5, 6-2, 6-2, într-o oră şi 53 de minute.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

După o oră şi 13 minute de joc, la scorul 7-5, 5-2 pentru Djokovici, Medvedev, frustrat, şi-a rupt racheta.

Daniil Medvedev a mai jucat o singură finală de grand slam, în 2019, la US Open, când de asemenea a fost învins, însă de Rafael Nadal (5-7, 3-6, 7-5, 6-4, 4-6).

Novak Djokovici a mai câştigat Australian Open în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 şi 2020.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Sîrbul își continuă cursa de urmărire a lui Roger Federer și Rafael Nadal, în tentativa de a le depăși recordul de titluri de Grand Slam obținute în carieră.

Cei doi au la activ câte 20 de titluri, în timp ce Novak Djokovic are acum 18.

Citește și: CTP: ‘Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Este finanțist și stăpânește această meserie’

Odată cu această victorie Nole îl va depăși însă pe Roger Federer la numărul de săptămâni petrecute pe prima poziție a topului ATP.

Elvețianul deține recordul cu 310 săptămâni ca lider mondial, dar Djokovic și-a asigurat prezența pe primul loc până cel puțin pe data de 4 aprilie, când va totaliza 314 săptămâni ca număr 1 ATP.

Citește și: Miron Cozma, despre protestele din Valea Jiului: ‘Acești oameni riscă să își piardă viața din cauza condițiilor precare. Mi-ar plăcea ca președintele Iohannis să se ducă în mină să lucreze el acolo 8 ore’

Campionul de la Australian Open din acest an primește un premiu de 2.750.000 de dolari australieni (1.785.950 euro), cu 33,25% mai puțin față de anul trecut, în timp ce finalistului îi vor intra în cont 1.500.000 de dolari australieni (974.150 euro), ceea ce reprezintă o scădere de 27,36%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.