Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legendara Oksana Şuşovitina impresionează publicul la Jocurile Asiatice de la Hangzhou

Look Sports
Gimnastică artistică

Legendara gimnastă uzbekă Oksana Şuşovitina, în vârstă de 48 de ani, captează lumina reflectoarelor de fiecare dată când concurează, iar Jocurile Asiatice de la Hangzhou (China) nu sunt o excepţie în această privinţă, scrie agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Luni, cu ocazia calificărilor concursului feminin de gimnastică artistică, derulate la Centrul sportiv Huanglong (Dragonul Galben), mii de spectatori au scandat pentru "Qiu Ma", care se traduce prin "Mama Şuşovitina", în timp ce un mare număr de jurnalişti aşteptau în zona mixtă, în speranţa unei oportunităţi de a o intervieva.

"Sunt impresionat de povestea Şuşovitinei. Ea a încercat să-şi salveze fiul şi pur şi simplu nu a renunţat niciodată", a spus Zhang Anqi, un localnic din Hangzhou care a participat la eveniment.

"Sunt norocos să o văd aici, în oraşul meu natal. Este frumoasă atât ca sportivă, cât şi ca mamă", a adăugat Zhang.

După ce şi-a încheiat evoluţia, Şuşovitina a transmis un sărut publicului şi a format simbolic o "inimă" cu mâinile.

"Dragostea şi sprijinul oamenilor sunt cele care mă ţin să merg mai departe şi îmi dau puterea de a realiza mai mult", a spus Şuşovitina.

"Nu sunt foarte mulţumită de performanţa mea din această seară. De fapt, am fost puţin supraemoţionată", a adăugat ea.

Şuşovitina are o istorie de poveste la Jocurile Asiatice, după ce a câştigat opt medalii la această competiţie, inclusiv două de aur, în 2002. Anul acesta, ea vizează o medalie la sărituri.

Călătoria olimpică Oksanei Şuşovitina a început în 1992, când a reprezentat Echipa Unificată a fostei Uniunii Sovietice. Mai târziu, ea a reprezentat Uzbekistanul, iar apoi a trecut la cetăţenia germană, în 2006, înainte de a-şi recupera cetăţenia uzbekă în 2013.

Atunci când fiul gimnastei a fost diagnosticat cu leucemie, în 2002, ea a adoptat cetăţenia germană pentru a concura la evenimente globale şi a putea realiza astfel un venit mai mare, pentru ca fiul ei să beneficieze de un tratament medical mai bun.

Sentimentul ei sincer, "nu îndrăznesc să îmbătrânesc până nu te faci bine", a sensibilizat mulţi oameni.

După recuperarea fiului ei, Şuşovitina şi-a continuat călătoria în gimnastică din pură dragoste pentru acest sport. Deşi şi-a anunţat retragerea după Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, ea a decis să revină în competiţie la scurt timp.

"Cea mai mare motivaţie este dorinţa mea. Vreau să performez. Iubesc gimnastica, iar această profesie îmi aduce o mare bucurie. Fac doar ceea ce îmi place, aşa că de ce să mă opresc?", a mai spus Oksana Şuşovitina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.