Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

legerile prezidenţiale din Iran s-au încheiat după şase ore de prelungiri

Red Pepper
Hassan Rohani

Alegerile prezidenţiale din Iran s-au încheiat vineri la miezul nopţii (24.00 ora locală, 19.30 GMT), după ce ministerul de interne a amânat succesiv închiderea urnelor cu două ore, apoi cu patru şi în final cu şase ore, informează agenţiile internaţionale de presă. Foarte mulţi din cei aproximativ 56 de milioane de iranieni cu drept de vot au ţinut să îşi exprime opţiunea. 

Din cei patru candidaţi rămaşi în cursă, sunt creditaţi cu şanse reale preşedintele în exerciţiu Hassan Rouhani, aflat la sfârşitul mandatului, şi conservatorul Ebrahim Raisi. Rouhani este moderat şi intenţionează să continue politica de deschidere marcată de acordul în domeniul nuclear cu marile puteri. Promisiunile lui Raisi au fost legate în primul rând de economia naţională. Ambii sunt acceptaţi de clerul islamic iranian, arată Xinhua preluat de agerpres.

Numărătoarea voturilor a început sâmbătă la primele ore. Dacă nici unul dintre candidaţi nu întruneşte peste 50% din voturi, primii doi clasaţi se vor confrunta într-un al doilea tur, pe 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.