Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lego va lansa un nou set în culorile curcubeului pentru a celebra persoanele LGBT+

Inquam Photos / Octav Ganea
pride

Lego, unul dintre cei mai importanţi producători de jucării din lume, a anunţat joi că va lansa un nou set al celebrelor sale piese de construcţie din plastic, în culorile curcubeului, pentru a celebra comunitatea LGBTQIA + şi diversitatea, informează AFP.

Alcătuit din 11 figurine monocrome, fiecare cu o coafură deferită şi cu propria culoare, setul de construcţie ''Everyone is Awesome'' (''Toată lumea e minunată''), care se inspiră din steagul-curcubeu, va fi lansat pe 1 iunie, prima zi a Pride Month.

''Am dorit să creez un model care să simbolizeze incluziunea şi să celebreze pe toată lumea, indiferent de identitate sau de persoana pe care o iubeşte'', a explicat creatorul noului set, Matthew Ashton, vicepreşedintele grupului danez, responsabil de design, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

''Întrucât şi eu fac parte din comunitatea LGBTQIA+, ştiu că am o responsabilitate'', a subliniat acesta.

Compania Lego, a cărei denumire provine din expresia daneză ''Leg godt'' (''Joacă-te bine''), aminteşte frecvent că incluziunea este una dintre valorile sale fundamentale.

''Copiii primesc pe toată lumea cu braţele deschise, fără deosebire. Ar trebui să le urmăm cu toţii exemplul'', a adăugat Ashton, precizând că noul set se adresează tuturor pasionaţilor de lego, în special adulţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.