Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leguma care distruge cancerul, foarte puțin folosită de români

cancer

O varietate de varză cultivată încă de pe vremea Romei Antice pentru mugurii săi comestibili, dar ignorată aproape complet de români, este un incredibil luptător împotriva multor tipuri de cancer scrie realitatea.net.

Originară din Belgia, de unde şi-a tras şi numele, varza de Bruxelles este o legumă de iarnă bogată în proteine, fibre, carbohidraţi, vitaminele A, B,C,E,K, cupru, potasiu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, calciu, zinc, acid folic şi mangan.

Fitonutrientii care se găsesc în varza de Bruxelles intensifică activitatea sistemului imunitar pentru a proteja împotriva afecţiunilor, printre care şi cancerul. Oamenii de ştiinţă au descoperit că sulforafanul, unul dintre cei mai puternici fitonutrienti glicosinolati, sunt enzime care ajută la detoxifierea organismului, prin alternarea genelor, astfel ajutând la eliminarea substanţelor cancerigene mult mai repede.

Glucosinolatii din varza de Bruxelles ajută la prevenirea dezvoltării cancerului de colon în răspunsul aminelor heterociclice, compuşi cancerigeni produşi când carnea este pregătită la grill.

Studiile au demosntrat ca o dietă bogată în legume, precum varza de Bruxelles, broccoli, varză şi conopidă ajută la prevenirea anumitor forme de cancer de plămâni, colon, san de ovare. Noile studii sugerează că acestei liste poate fi adăugat şi cancerul de vezică urinară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.