Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leicester City, din liga secundă engleză, riscă o sancţiune din cauza neregulilor financiare

x
fotbal minge

Premier League a pus sub acuzaţie, joi, clubul Leicester City, aflat pe locul secund în liga secundă engleză de fotbal (Championship), pentru presupuse nereguli financiare în conturile sale, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''Vulpile'', care au retrogradat din Premier League la finalul sezonului trecut, nu şi-au publicat până acum conturile pentru anul trecut, dar au pierderi de 92 de milioane de lire sterline (110 milioane de euro) până în mai 2022. Ceea ce se însumează la alte pierderi de 33 de milioane în timpul sezonului precedent.

Conform regulilor actuale, cluburile nu pot prezenta pierderi mai mari de 105 milioane de lire sterline înr-o perioadă de trei ani.

Acuzaţiile la adresa lui Leicester vin după ce Premier League a sancţionat Everton de două ori şi pe Nottingham Forest o dată. Everton a fost sancţionat cu retragerea a zece puncte, penalizare redusă ulterior reduse la şase puncte, pentru pierderile din campania 2021/2022 şi aşteaptă încă soluţionarea celui de-al doilea dosar. Forest a primit o penalizare de patru puncte pentru care a făcut apel.

''Leicester este surprins de acţiunile pe care Premier League le-a întreprins astăzi. Clubul este foarte dezamăgit de aceste acuzaţii, în ciuda eforturilor clubului de a ajuta Premier League în problemele care fac obiectul acestor acuzaţii'', a spus Leicester într-un comunicat.

Cazul va fi trimis acum unei comisii independente care va trebui să decidă tipul de sancţiune în cazul în care este necesar.

Leicester este ocupă locul secund în Championship, la egalitate de puncte cu liderul Leeds United (82), dar cu golaveraj mai slab şi un joc mai puţin, cu şanse la promovarea directă sau disputarea play-off-ului de promovare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.