Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lemn confiscat şi sancţiuni aplicate de poliţişti în urma unor verificări în teren

adevarul.ro
criza lemne

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei, în cazul unor fapte ilegale din domeniul silvic, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii au efectuat verificări la trei depozite de material lemnos şi la 45 mijloace de transport cu care se efectuează transport de material lemnos. Pentru abaterile de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice poliţiştii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au dispus confiscarea a 157,968 mc materiale lemnoase, în valoare totală de 25.486,7 de lei. De asemenea a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienţei şi 104 mc lemn rotund răşinos, în valoare de 20.800 de lei", a spus Ionela Cozma.

Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 46 din 2008 Republicată - Codul Silvic şi au mai fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de 14.435 de lei.

Conform aceleiaşi surse, activităţile de verificare şi control au fost realizate cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş şi a poliţiştilor subunităţilor teritoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.