Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lenin Moreno, noul preşedinte al Ecuadorului, promite continuarea platformei lui Correa

MercoPress
Lenin Moreno

Lenin Moreno a fost învestit miercuri preşedinte al Ecuadorului, în urma alegerii sale în fruntea statului cu promisiunea de a continua programele sociale ale predecesorului său, Rafael Correa, informează agenţiile internaţionale de presă, preluate de agerpres.

Socialistul în vârstă de 64 de ani, imobilizat într-un scaun cu rotile, fost vicepreşedinte între 2007-2013, a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, la mică distanţă, candidând din partea alianţei de guvernământ PAIS.

Dezvăluirile americanilor i-au iritat pe britanici. Bomba din Manchester, 'sofisticată şi puternică'

Moreno a promis un ton mai conciliant şi un dialog deschis cu adversarii săi şi cu companiile străine, în contrast cu stilul adesea combativ al predecesorului său, Rafael Correa.

'Sunt preşedintele dumneavoastră, al tuturor. Vă datorez tuturor un mare respect', a declarat noul şef al statului, după ceremonia de învestire din Adunarea Naţională.

Vicepreşedinte va fi în continuare Jorge Glas, un prieten din copilărie al lui Correa.

Moreno a declarat că, în următorii patru ani, va continua lupta predecesorului său în favoarea ecuadorienilor săraci, cu un plan social care include învăţământ, servicii medicale şi locuinţe gratuite pentru familiile cu venituri reduse, precum şi subvenţii pentru eradicarea sărăciei extreme.

Dublu atentat cu bombă la Jakarta:Atacatorii sinucigaşi au ucis 3 poliţişti şi au rănit 10 persoane

Preşedintele Moreno se va confrunta cu o economie afectată puternic de şomaj şi de deficit public, dar şi cu acuzaţii de mare corupţie împotriva unor oficiali.

Noul preşedinte a promis mai mult sprijin pentru agricultură şi turism, declarând că va promova creditele ieftine şi modernizarea infrastructurii, dar şi că va reforma relaţia dintre stat şi companiile multinaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.