Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lepădarea de ruși, în pas de melc: După Germania, și Olanda anunță că renunță la petrolul și gazele rusești la finele anului

arcpublishing.com
Gazprom gaze

Olanda este „ferm hotărâtă” să pună capăt importurilor de petrol și gaze rusești până la sfârșitul anului, a declarat vineri ministrul olandez pentru politici climatice și energetice, Rob Jetten, citat de CNN. Guvernul olandez va subvenționa companiile energetice pentru a umple instalația sa de stocare a gazelor Bergermeer până la 70% din capacitate până la sfârșitul anului, a declarat vineri pentru CNN purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Economice și Politicii Climatice, Pieter ten Bruggencate.

Subvențiile au fost necesare ca un stimulent pentru a importa gaze la nivelul actual al prețurilor, a declarat ten Bruggencate, adăugând că Olanda va pune la dispoziție o sumă estimată la 623.000.000 de euro (aproximativ 672.000.000 de dolari). Compania energetică de stat Energie Beheer Nederland va completa capacitatea rămasă în cazul în care programul de subvenții nu se va dovedi suficient, a adăugat ten Bruggencate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.