Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Les Fetes Galantes': Aproximativ 700 de europeni şi americani au participat la o petrecere organizată la Palatul Versailles

travelandbeauty.ro
Palatul Versailles

Aproximativ 700 de europeni şi americani s-au transformat în duci, marchize, contese, baroni şi cavaleri curajoşi pentru o seară şi au asistat, purtând costume şi peruci pudrate în stilul secolului al XVIII-lea, la evenimentul "Les Fetes Galantes" organizat la Palatul Versailles, ale cărui ediţii din 2020 şi 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Pasionaţii de petreceri baroce au participat şi la o nuntă organizată ca altădată în Capela regală a celebrului castel francez, înaintea unui bal mascat în Galerie des Glaces (Sala Oglinzilor), animat de muzicienii de la Opera Royal, aşa cum se întâmpla în trecut cu ocazia petrecerilor de la curtea regală din Versailles. Accesul la acest eveniment era garantat în baza unor bilete ale căror preţuri porneau de la 155 de euro pentru o persoană.

Shawn şi Kristine, în jurul vârstei de 40 de ani, au purtat costume albastre şi peruci închiriate din Canada, înainte de a vizita apartamentele regale. Ei au venit din oraşul Vancouver şi au participat la această petrecere pentru prima dată. Doreau să vină încă din 2019, dar din cauza pandemiei de coronavirus şi-au amânat participarea cu doi ani, potrivit Agerpres.ro.

Dansatoare profesionistă, Claire, în vârstă de 30 de ani, locuieşte în oraşul Nancy din estul Franţei. Purtând o rochie din tafta albastră, i-a oferit mamei sale, Marie-Christine, o pensionară de 61 de ani, ocazia de a participa la această seară specială pentru a-şi sărbători ziua de naştere.

"Este o experienţă extraordinară să trăieşti aşa ceva la Versailles. Am venit cu soţia mea şi cu câţiva prieteni din Statele Unite pentru acest moment unic", a declarat la rândul lui Jonathan, un editor din Los Angeles, în vârstă de 50 de ani, purtând un costum roşu care îl simboliza pe Lucifer şi o perucă albă cu mici "coarne" de diavol.

Bruno, în vârstă de 60 de ani, a ales un costum inspirat din ţinutele regelui Louis al XVI-lea, şi-a pudrat chipul şi a purtat o perucă spectaculoasă, însoţindu-l pe unul dintre prietenii lui, Daniel, care purta un costum de inspiraţie barocă.

Ei sunt admiratori fideli ai evenimentului. "Mergem la Carnavalul de la Veneţia, dar la Versailles se întâmplă ceva legendar şi asta ne-a lipsit. E atât de bine să îşi regăseşti prietenii şi să participi la o petrecere aşa cum îţi place", au declarat ei.

"Participanţii şi-au luat acum o mică revanşă în faţa timpului care trece. Ultimii doi ani au fost dificili. Spiritul petrecerilor este emblematic pentru secolul al XVIII-lea", a declarat Laurent Brunner, directorul companiei Versailles Spectacle, care organizează evenimentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.