Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lesbiana Martina Navratilova este supărată că CIO nu acceptă sportivii transgender

people.com
Lia Thomas transgender

Fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova, activistă pentru drepturile gay, a criticat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru lipsa sa de leadership în problema incluziunii sportivilor transgender, informează Reuters.

Chestiunea a fost adusă în atenţie după decizia din weekend a Federaţiei internaţionale de nataţie (FINA) de a interzice participarea sportivilor transgender în competiţiile feminine de elită, scrie agerpres.ro.

Anul trecut, CIO a lăsat la latitudinea federaţiilor internaţionale fixarea criteriilor de concurs pentru sportivii transgender.

Navratilova a declarat că atingerea echilibrului între incluziune şi corectitudine până la competiţii individuale este foarte complexă, iar CIO a transferat responsabilitatea pentru această problemă federaţiilor, care uneori sunt slab finanţate.

În timp ce FINA a implicat savanţi de frunte în grupul de lucru care a elaborat regulile sale, susţinătorii incluziunii sportivilor transgender susţin că încă nu au fost realizate suficiente studii cu privire la impactul tranziţiei asupra performanţei fizice.

Athlete Ally, grup pentru drepturile LGBT, a declarat că noile criterii de eligibilitate ale FINA sunt "discriminatorii" şi "dăunătoare", în timp ce ciclista transgender Veronica Ivy a calificat această politică drept "neştiinţifică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.