Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia, Lituania şi Estonia urmează să-şi redeschidă frontierele comune pe 15 mai

www.tes.com
Lituania

Letonia, Lituania şi Estonia urmează să-şi redeschidă frontierele comune - începând de la 15 mai -, într-un efort de relaxare a restricţiilor impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, au anunţat premierii celor trei ţări, relatează Reuters potrivit news.ro.

Aceasta este prima decizie de acest fel de la începutul izolării în Uniunea Europeană (UE), în care statele membre continuă să impună restricţii atât la intrarea, cât şi la ieşirea de pe teritoriile lor.

”Am convenit că cele trei ţări baltice au controlat în mod corect răspândirea coronavirusului şi avem încredere unele în altele” scrie într-un mesaj postat pe Facebook premierul lituanian Saulius Skvernlis.

”Aşadar, începând de la 15 mai, suprimăm toate restricţiile impuse cetăţenilor Lituaniei, Letoniei şi Estoniei care călătoresc în ţările baltice”, anunţă el.

În schimb, călătorii din alte ţări europene vor continua să fie plasaţi în carantină timp de 14 zile, a precizat Skvernlis.

În afară de UE, Australia şi Noua Zeelandă lucrează, de asemenea, la o ridicare a restricţiilor de călătorie impusă cetăţenilor lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.