Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia reacționează după ce rachetele rusești ar fi lovit în Polonia: 'Letonia este pe deplin alături de prietenii polonezi și condamnă această crimă'

VideoHive
Letonia

Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a reacționat pe Twitter în chestiunea rachetelor rusești care ar fi căzut în Polonia.

„Condoleanțe fraților noștri polonezi. Regimul rusesc criminal a lansat rachete care nu vizează doar civili ucraineni, ci au aterizat și pe teritoriul NATO din Polonia. Letonia este pe deplin alături de prietenii polonezi și condamnă această crimă”, scrie ministrul.

„Prima mea reacție ar fi că, după ce rușii au lovit teritoriul polonez, articolul 4. este în vigoare, la fel ca și apărarea aeriană a aviației ucrainene”, a adăugat ministrul.

CONTEXT

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a decis convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului pentru Securitate Naţională, în contextul intensificării bombardamentelor ruse în Ucraina, în timp ce un oficial american a afirmat că două persoane ar fi fost ucise pe teritoriul Poloniei.

"Premierul Morawiecki a convocat urgent Consiliul ministerial pentru Securitate Naţională şi Afaceri în domeniul Apărării", a declarat marţi seară Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia.

Surse poloneze au raportat, marţi, o explozie în localitatea Przewodów, situată în apropierea frontierei cu Ucraina. Conform surselor citate, două persoane au murit în explozie. Poliţia poloneză a confirmat incidentul, precizând că anchetează circumstanţele producerii deflagraţiei împreună cu autorităţile militare.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat sub protecţia anonimatului, pentru agenţia The Associated Press, că explozia este rezultatul căderii în mod accidental a unei rachete ruse pe teritoriul Poloniei. Informaţiile nu au fost confirmate de autorităţile guvernamentale din Polonia, care este stat membru NATO.

Rusia a efectuat bombardamente masive marţi în Ucraina, inclusiv în zone situate în apropierea frontierei cu Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.