Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia se ia la trântă cu Rusia: A interzis un post de televiziune rus

telecomanda tv

Autorităţile letone au anunţat joi că au suspendat pentru şase luni difuzarea în ţară a emisiunilor postului de televiziune rus RTR pentru 'incitare la ură' şi declaraţii anti-ucrainene, relatează AFP.

"Considerăm că ura şi discursul bazat pe ură nu pot fi justificate prin dreptul la libertatea de expresie", a declarat preşedintele autorităţii letone de reglementare a audiovizualului (NEPLP), Aija Dulevska, citată într-un comunicat.

Citește și: INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

Decizia survine la doar o săptămână după închiderea în Letonia a unui site local al serviciului de informaţii Sputnik, patronat de Kremlin şi acuzat de către Riga că este "un instrument de propagandă" în această ţară baltică în care minoritatea rusofonă reprezintă circa un sfert din populaţia de două milioane de locuitori.

În privinţa postului RTR, NEPLP a precizat joi că a constatat "grave încălcări" ale regulilor în vigoare, printre care "incitare la ură bazată pe rasă sau naţionalitate", şi prin urmare a decis să interzică difuzarea sa timp de şase luni.

Citește și: Primul oraș care angajează pisici pentru uciderea șobolanilor

Autoritatea de reglementare a vizat în special două emisiuni, difuzate în ianuarie şi în iulie 2015, reproşându-le că au vehiculat opinii anti-ucrainene şi informaţii false privind minoritatea rusă din Letonia. NEPLP a indicat că i-a informat pe responsabilii RTR din Suedia, acolo unde postul este înregistrat.

Kievul şi Occidentul acuză deseori Moscova că desfăşoară un "război al informaţiilor" menit în special a justifica intervenţia sa în Ucraina.

Intervenţia a stârnit îngrijorări în mod special în ţările baltice, care şi-au recâştigat independenţa la începutul anilor '90 după o jumătate de secol de ocupaţie sovietică, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT O cântăreață a murit pe scenă, în timp ce cânta: Ce i s-a întâmplat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.