Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia suspendă emisia a trei posturi de televiziune ruseşti după atacul împotriva Ucrainei

Blue Swan Daily
Belarus Polonia, Lituania Letonia Estonia Ucraina

Autoritatea de reglementare în domeniul mass-media din Letonia a decis joi suspendarea emisia a trei canale ruseşti, întrucât conţinutul lor ar constitui o ameninţare la adresa securităţii naţionale a acestei ţări baltice, relatează EFE.

Consiliul naţional al mass-media electronice din Letonia (NEPLP), care a făcut acest anunţ după ce Rusia a atacat Ucraina în zorii zilei de joi, a recurs la o prevedere europeană specială care îi permite să interzică emisia canalelor de televiziune pentru mai mult de un an, potrivit Agerpres.

Canalul "Rossiia RTR va fi interzis pentru cinci ani, Rossiia-24 pentru patru ani şi TV Ţentr pentru trei ani", a anunţat autoritatea de reglementare.

Preşedintele NEPLP, Ivars Abolins, a declarat la rândul său că infracţiunile comise de canalele respective sunt "grave" şi a spus că, prin restrângerea activităţilor posturilor ruseşti, autorităţile letone urmăresc să "protejeze spaţiul informaţional" autohton.

Abolins a propus celorlalte state membre ale Uniunii Europene să adopte măsuri similare şi să blocheze difuzarea pe calea undelor sau pe internet a canalelor ruseşti interzise de Letonia.

Cu toate acestea, conţinutul tuturor celor trei canale va fi în continuare disponibil pe site-urile lor de internet, ceea ce i-a determinat pe unii observatori să spună că anunţul de joi este în mare parte simbolic.

Anunţul NEPLP intervine după ce cele mai mari companii de internet şi de televiziune prin cablu din Estonia şi Lituania au anunţat marţi că vor suspenda difuzarea emisiei pentru mai bine de 20 de canale ruseşti începând de la sfârşitul lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.