Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia vrea construirea unui zid la graniţa cu Rusia

Ministrul leton de interne, Rihards Kozlovskis, a propus construirea unui zid la graniţa cu Rusia pentru a opri valul de imigranţi provenind din Asia Centrală şi Orientul Îndepărtat, informează gazeta.ru, citând postul naţional de radio polonez.

''Patru ani şi 17 milioane de euro, de atât are nevoie Letonia pentru a construi un zid la graniţa cu Rusia'', a afirmat oficialul de la Riga, subliniind că ministerul său va insista ca această sumă să fie luată în considerare la elaborarea noului buget al ţării.

Ministrul leton a adăugat că, în ultima perioadă, a crescut numărul imigranţilor ilegali din Asia Centrală şi Orientul Îndepărtat care încearcă să treacă în ţările scandinave prin Letonia.

Potrivit serviciilor letone, numai în 2015 au fost reţinuţi la graniţă 239 de imigranţi, dintre care 160 proveniţi din Vietnam.

Pentru o ţară mică precum Letonia, stat baltic cu o populaţie de aproximativ două milioane de locuitori, primirea câtorva sute de imigranţi reprezintă o problemă destul de serioasă, notează postul de radio menţionat. În acelaşi timp, Comisia Europeană, care încearcă să facă faţă valului de imigranţi şi refugiaţi din Africa şi Orientul Mijlociu în regiunea Mării Mediterane, a solicitat ţărilor membre UE, inclusiv Letoniei, să primească o parte din imigranţii care se află în prezent în Italia şi Grecia, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.