Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lev Parnas, care l-a ajutat pe Giuliani să facă cercetări despre Biden în Ucraina, pledează 'vinovat' într-un caz de fraudă

apnews.com
Lev Parnas

Omul de afaceri american născut în Ucraina Lev Parnas, găsit deja vinovat de finanţare politică ilegală, şi-a recunoscut vina într-un caz în care este acuzat de "conspiraţie în vederea comiterii de fraude", în legătură cu activitatea sa la o companie de asigurări la care a lucrat şi Rudolph Giuliani, relatează vineri Reuters.

Parnas, în vârstă de 50 de ani, a compărut online vineri în faţa unui judecător districtual din Manhattan, pronunţarea sentinţei fiind programată pentru 29 iunie.

Procurorii îl acuză pe Parnas şi pe coacuzatul David Correia că au păcălit investitori care au adus peste 2 milioane de dolari într-un start-up creat în Florida şi denumit, ironic, Fraud Guarantee, bani din care au retras însă mare parte pentru a face donaţii politice şi cheltuieli personale, potrivit Agerpres.ro.

Giuliani, fost primar în New York şi avocat al expreşedintelui Donald Trump, a declarat că a fost plătit cu 500.000 de dolari ca să lucreze pentru respectivul start-up. El a negat că ar fi încălcat legile şi nu i se vor aduce acuzaţii penale.

Înainte de a se despărţi de Giuliani, Parnas a călătorit, între altele, în Ucraina din partea acestuia, pentru a încerca să obţină informaţii compromiţătoare despre Joe Biden, pe atunci posibil viitor candidat la preşedinţie, şi a fiului său Hunter Biden, menţionează Reuters.

În pledoaria de vineri, Lev Parnas i-a declarat judecătorului că a convenit împreună cu o altă persoană să le furnizeze investitorilor informaţii false referitor la Fraud Guarantee.

"Îmi pare extrem de rău pentru ce am făcut", a susţinut el.

Pe 22 octombrie anul trecut, Lev Parnas a fost găsit vinovat că a utilizat fonduri asociate cu omul de afaceri rus Andrei Muraviev pentru a obţine susţinerea unor candidaţi în alegerile de la jumătatea mandatului din 2018, în speranţa lansării unei afaceri legale cu cannabis.

Coacuzatul său de atunci Andrei Kukuşkin, tot om de afaceri născut în Ucraina, a fost condamnat pe 15 martie pentru acuzaţii similare la un an şi o zi închisoare.

În februarie 2021, David Correia a primit aceeaşi sentinţă, după ce a pledat "vinovat" la acuzaţia de fraudă în afacerea Fraud Guarantee.

Un alt fost partener de afaceri al lui Parnas, Igor Fruman, născut în Belarus, a fost condamnat tot la un an de închisoare în ianuarie, pentru o încălcare a regulilor de finanţare a campaniilor politice pentru care şi-a recunoscut vina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.