Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olandezul Milan Vader a câştigat etapa a patra a Turului Guangxi

ciclism

Olandezul Milan Vader a câştigat etapa a patra a Turului Guangxi

Ciclistul olandez Milan Vader, component al echipei Jumbo Visma, a câştigat etapa a patra a Turului Guangxi, desfăşurată duminică între localităţile chineze Nanning şi Nongla, la finalul căreia a preluat tricoul rezervat liderului clasamentului general al acestei curse, informează Agerpres.

Vader, un specialist în mountain bike, a fost cronometrat pe distanţa de 161 km în 3 h 43 min 45 sec, obţinând cu această ocazie prima sa victorie ca profesionist. El l-a devansat cu două secunde francezul Remy Rochas (Cofidis) şi cu opt secunde pe englezul Hugh McCarthy (EF Education).

"A fost un triumf veni din inimă, după tot ce s-a întâmplat, n special accidentul de anul trecut din Turul Ţării Bascilor", a declarat la final Vader, referindu-se la căzătura suferită anul trecut, care îi putea pune capăt carierei. El a fost internat într-un spital din Bilbao în stare foarte gravă, cu mai multe fracturi vertebrale şi un pneumotorax, fiind plasat în comă artificială.

Fostul lider al Turului Guangxi, belgianul Dries de Bondt, a pierdut un minut şi 40 de secunde în etapa de duminică, retrogradând pe locul 34 la general.

A cincea etapă (penultima) a cursei chineze va avea loc luni, între Liuzhou şi Guilin, pe distanţa de 209,3 km.

Turul Guangxi, ultima cursă din calendarul sezonului 2023 din UCI World Tour, nu s-a putut desfăşura în ultimii trei ani din cauza pandemiei de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.