Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, anunțuri de ultimă oră: Care este soarta legii pensiilor și ce salarii scad în 2018

Olguta Vasilescu

Anunțuri de ultimă oră ale ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Imediat după investirea cabinetului Viorica Dăncilă, Vasilescu a spus care este soarta legii pensiilor și când ar putea fi gata aceasta. "Trebuie făcute calcule şi reorganizări la Casa de pensii. Când legea pensiilor va fi adoptată trebuie să avem şi personalul necesar pentru recalcularea a peste cinci milioane de pensii. Nu puteți să ne cereți să facem o asemenea lege peste noapte. Să nu ne grăbiți pentru că vrem să scoatem o lege bună.

Citește și: Revenire bombă la Pro TV: O cunoscută actriță face echipă cu Cove într-un nou reality-show ce va rupe audiența

Creșterea punctului de pensie s-a făcut conform programului de guvernare. Se va ajunge la 1775 de lei punctul de pensie până în 2020. Pensia minim garantată 550 de lei, pensia minimă 650 de lei. Sunt foarte multe inechități în sistem și nu mai puteam continua așa. Nu mai putem accepta ca persoane care au munict sub 10 ani au aceeaşi pensie cu cei care au munict peste 25 de ani", a spus ministrul în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: GAFĂ sau INTENȚIE? Noul ministru al Culturii a MODIFICAT textul jurământului depus la Cotroceni / VIDEO

Mai mult, Vasilescu a vorbit și despre salariile care scad în 2018. "Cei care au salarii peste 7000 de lei deja încep tăierile ca să echilibrăm sistemul. La bugetari s-au făcut deja creșteri de anul trecut. Acum vor fi creșteri de 4%, în afară de cei din sănătate care intră deja pe grila din 2020. Nu avem sesizări conform cărora ar fi scăzut netul angajaților. Cel puțin în întreprinderile mari", a mai spus Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.