Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu și Liviu Pop sunt CONTRAȚI DUR de un ministru: 'Dezavuez orice fel de luări de poziţie ce pot aduce atingere imaginii minorităţii germane'

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, luni, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, că dezavuează „cu fermitate orice fel de luări de poziție care pot aduce atingere imaginii” minorității germane.

„Fiind în anul Centenarului, doresc să evidențiez rolul semnificativ al minorității germane la formarea statului român modern precum și contribuția valoroasă la diversitatea culturală, etinică și religioasă a României, care este o valoare definitoare pentru istoria, societatea și cultura României moderne. Prin urmare, doresc să reafirm aici, în prezența domnului ministru Maas aprecierea noastră față de loialitatea dovedită a minorității germane de-a lungul timpului și să dezavuez cu fermitate orice fel de luări de poziție care pot aduce atingere imaginii aceteia”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Citește și: Reacția lui Tăriceanu referitoare la mișcările de stradă. Ce a declarat acesta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a criticat vineri declarația lui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD a gazat românii la proteste, ea sublinind că afirmațiile sale nu sunt demne de președinte și, „ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”.

„A spus că a venit PSD să gazeze românii și să-i bată. Trecând peste faptul că toți parlamentarii PNL au fost la miting și sunt poze pe Facebook, să vii să spuo că PSD a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanții de acolo, declarația nu e demnă de președinte, ci de Mălin Bot. Știți foarte bine că în ultimele zile s-a spus că provocatorii au fost aduși de la Craiova, că eu am pus în funcție șeful Jandarmeriei. Domnul președinte a împărțit: că Jandarmeria e la PSD - că eu asta înțeleg - că serviciile secrete sunt la el și ce mai avea. Sunt instituții ale statului. Ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”, a declarat Olguța Vasilescu, la Romania TV.

Citește și: Schimbare radicală! Toate farmaciile și drogheriile nu vor mai face asta, începând de azi!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu mitingul din 10 august, că faptul că ”Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii” i se pare incalificabil.

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a postat joi o poză în care apare o farfurie pe care se află harta României, în interiorul căreia se află o sondă de gaze naturale, precum și gândaci care au atribuite numele Statelor Unite ale Americii, Austriei, Olandei și Germaniei.

Citește și: Afacerile unei persoane influente din România sunt în pericol. Află de ce

În stânga apare o imagine cu președintele PSD, Liviu Dragnea, cu mesajul „Stop, gazele nu pleacă gratis din România”, iar în partea dreaptă apare președintele României, Klaus Iohannis, cu mesajul „Păi te arestăm și tot îl luăm”.

Postarea a fost criticată de internauți, având sute de comentarii și peste 200 de distribuiri.

Citește și: Despăgubiri de mii de euro din partea Jandarmeriei Române. Cine este persoana din spatele acestei cereri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.