Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu o contrazice pe Raluca Turcan: Sporurile sunt plafonate prin lege la 30%. De unde scot aberațiile astea?

ziuaconstanta.ro
lia olguta vasilescu

Fostul ministru PSD al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în mandatul căreia s-a elaborat legea salarizării unitare, a spus miercuri la Antena 3 că sunt „aberații” afirmațiile făcute de actualul ministru al Muncii privind existența unor sporuri de 85% în sănătate și justiție.

„Eu cred ca acesti oameni fie mint cu nerusinare fie nici macar n-au citit legea salarizarii. Se zice de sporuri de 80%? Sa citeasca art 25 din legea salarizarii, spune ca nu pot trece mai mult de 30% sporurile cumulate pe ordonatorul de credite. Noi pentru asta am avut demonstratii de strada. Deci de unde scot toate aberatiile astea nu-mi dau seama, dar nu din lege. Puteti intreba pe oricine de la resurse umane”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

„Noi am pornit de la salariul unui functionar din Ministerul Muncii de 2.000 de lei si salariul unui functionar de la Ministerul de Finante era 6.000 de lei. N-am putut in 2017 intr-un singur an sa le uniformizam pe toate si atunci s-a dat in fiecare an cate 25% din diferenta, asta inseamna ca in 4 ani sa se uniformizeze. Ei inghetand legea salarizarii in 2021 cand trebuia sa se faca unitatea in sistemul bugetar, nu fac altceva decat sa lase inechitatile”, a adăugat fostul ministru PSD al Muncii.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.