Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Liar Liar', un cântec anti-Theresa May al grupului Captain Ska, hit în Marea Britanie

reuters
Theresa May

Liar Liar, un cântec care o acuză pe premierul britanic Theresa May că spune o minciună după alta a devenit un succes în Marea Britanie, fiind pe punctul de a termina săptămâna pe primul loc în topul vânzărilor, în condiţiile în care este boicotat de marile posturi de radio, relatează AFP. "Este o mincinoasă, mincinoasă, nu, nu putem avea încredere în ea, nu, nu, nu, nu", cântă grupul londonez Captain Ska, în ceea ce este pe cale să devină hitul campaniei electorale pentru alegerile legislative de la 8 iunie.

Cu peste un milion de vizualizări pe YouTube şi peste 30.000 de descărcări în cinci zile, "Liar Liar" a urcat până pe locul al treilea al vânzărilor şi are şanse să ajungă vineri pe locul întâi, au indicat topurile britanice miercuri. Cântecul conţine extrase din discursul lui Theresa May în care ea spune că vrea "o ţară care nu funcţionează numai pentru privilegiaţi" şi în care dă asigurări că nu va declanşa alegeri anticipate, ceea ce în cele din urmă s-a întâmplat. "Succesul cântecului nostru arată până în ce punct oamenii s-au săturat de acest guvern al bogaţilor pentru bogaţi", a comentat grupul pe pagina sa de Facebook.

Profitul obţinut din descărcarea piesei va fi vărsat băncilor de alimente şi mişcării "The People's Assembly Against Austerity". Aceasta este un reprezentant al grupului, care nu este sub contract cu o casă de discuri. "Asta arată până în ce punct industria muzicală a devenit apolitică", a declarat Jake Painter, un membru al grupului, care le-a cerut oamenilor să manifesteze şi să sărbătorească vineri, în faţa sediului BBC.

Ca şi alte mari posturi de radio, BBC refuză să difuzeze cântecul. "Regulile noastre de funcţionare ne obligă să rămânem imparţiali şi Marea Britanie se află în prezent în perioadă electorală", a explicat un purtător de cuvânt al BBC, conform Agerpres. "Faptul că BBC şi alţi difuzori ne cenzurează cântecul spune că oamenii nu-şi pot exprima punctul de vedere politic prin intermediul culturii populare", şi-a exprimat regretul Jake Painter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.