Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul intră în lockdown pentru 11 zile

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Libanul a intrat joi în prima din cele 11 zile de lockdown impus de autorităţi pentru încetinirea noului val al epidemiei de COVID-19, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

Măsurile, care includ restricţii de deplasare 24 de ore din 24 până la 25 ianuarie, au fost întărite după ce în anumite spitale nu mai există locuri pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Libanul cunoaşte de la sfârşitul lui decembrie o propagare exponenţială a coronavirusului, cu recorduri zilnice de infectare. Până acum, Libanul, ţară cu şase milioane de locuitori, a raportat 231.000 de cazuri de contagiune şi 1.740 de decese.

Joi dimineaţă, străzile capitalei Beirut erau aproape goale şi multe magazine erau închise. În virtutea noilor măsuri, angajaţii din sectoarele considerate neesenţiale nu vor avea voie să iasă din case, iar supermarketurile nu vor fi autorizate decât să facă livrări.

În ultimele zile, libanezii au aglomerat supermagazinele şi farmaciile pentru a se aproviziona.

Ministrul interimar al sănătăţii, Hamad Hasan, a fost spitalizat miercuri după ce s-a infectat cu coronavirus, a relatat presa oficială.

Există temeri că noile restricţii vor agrava condiţiile de trai, deja precare, ale familiilor vulnerabile într-o ţară adâncită în cea mai gravă economică de decenii şi unde jumătate din populaţie se află sub pragul de sărăcie.

'Suntem foarte preocupaţi de faptul că familiile vulnerabile şi copiii lor vor fi lăsaţi să se descurce singure', a avertizat luni organizaţia Salvaţi Copiii.

În faţa amplorii dublei crize sanitare şi economice, Banca Mondială a aprobat marţi un ajutor de urgenţă de 246 milioane de dolari pentru a veni în sprijinul a 786.000 de libanezi, însă modalităţile şi data livrării acestui ajutor nu sunt clare deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.