Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul nu se așteaptă să primească noi oferte de ajutor financiar pe termen scurt

harta.infoturism.ro
liban

Libanul nu se așteaptă să primească noi oferte de ajutor financiar în cadrul conferinței de miercuri organizate de Franța pentru soluționarea crizei din această țară până când nu va fi instalat un nou Guvern la Beirut, a declarat Nadim Munla, consilierul premierul în exercițiu, Saad Hariri, scrie Mediafax.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian a făcut recent apel la autoritățile libaneze privind formarea unui nou Guvern, pentru limitarea efectelor crizei politice și economice cu care se confruntă această țară și pentru a preveni deteriorarea stabilității Libanului, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Criza economică cu care se confruntă această țară este cea mai gravă de după războiul civil din perioada 1975-1990. Moneda locală a pierdut peste o treime din valoarea dinaintea crizei.

Citește și: Un învăţător din Vietnam, arestat pentru postări antiguvernamentale, a murit în închisoare, de Ziua Drepturilor Omului

De asemenea, Libanul se află într-o criză politică majoră după ce premierul Saad al-Hariri și-a dat demisia din funcție, pe 29 octombrie, în urma protestelor de amploare desfășurate la nivel național.

Nadim Munla a adăugat că se așteaptă ca participanții la conferința de mercuri de la Paris să își exprime deschiderea pentru acordarea de ajutoare financiare doar după formarea unui nou Guvern în această țară.

„Vor recunoaște că este o problemă pe termen scurt și că atunci când va fi format un guvern care răspunde aspirațiilor cetățenilor, cel mai probabil comunitatea internațională va fi pregătită să ofere sprijin Libanului”, a declarat oficialul.

Franța va organiza pe 11 decembrie o reuniune la nivel internațional privind acordarea de ajutor financiar Libanului, după ce autoritățile de la Beirut au făcut apel la comunitatea internațională pentru a putea continua importurile de produse esențiale, pe fondul crizei economice din această țară.

Decizia autorităților franceze vine în contextul în care premierul în exercițiu al Libanului, Saad al-Hariri, a anunțat că Guvernul său a făcut apel la înființarea unei linii de credit la nivel internațional pentru Liban, pentru ca această țară să poată să continue să importe alimente și materii prime.

Apelul făcut de Guvernul libanez se adresează unor state precum Arabia Saudită, Franța, Rusia, Turcia, Statele Unite, China sau Egipt, a anunțat Hariri prin intermediul unui comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.