Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul şi-a proclamat victoria asupra grupării Statul Islamic (SI) în oraşe din nord-est,

harta.infoturism.ro
liban

Libanul şi-a proclamat victoria asupra grupării Statul Islamic (SI) în oraşe din nord-est, la mai puţin de două săptămâni după ce armata libaneză a lansat o ofensivă pentru a-i alunga pe jihadişti din zona ce se învecinează cu Siria, informează miercuri dpa, conform agerpres.ro

Comandantul armatei libaneze, generalul Joseph Aoun, a anunţat miercuri 'sfârşitul operaţiunii Zorii la Jouroud, care şi-a atins obiectivul de a expulza Daesh şi de a afla care este soarta soldaţilor răpiţi'. Aoun a folosit acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI). 

În 19 august, armata libaneză a anunţat începutul unei ofensive împotriva militanţilor SI ascunşi în zonele de la periferia oraşelor estice Ras Baalbeck şi al-Qaa, în apropiere de frontiera siriană. 

După o întrevedere cu preşedintele Michel Aoun, comandantul armatei i-a felicitat pe militari cu 'victoria lor împotriva terorismului' şi a exprimat condoleanţe familiilor soldaţilor ucişi. 

La rândul său, preşedintele a declarat că 'Libanul a triumfat împotriva terorismului şi victoria sa este uriaşă şi onorantă'. 'Armata (libaneză) a demonstrat că este singura armată ce a reuşit să învingă Daesh', potrivit site-ului web de ştiri Naharnet. 

În timpul bătăliei, armata a recuperat opt trupuri neînsufleţite ce se crede că ar fi fost ale soldaţilor luaţi ostatici mai demult de SI. Guvernul va ordona efectuarea unor teste DNA pentru a le fi confirmată identitatea. 

Nouă soldaţi libanezi au fost luaţi captivi în timpul bătăliilor din 2014 din nord-estul Libanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.