Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liber la ARME NUCLEARE: Decizia ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE luată de Duma de Stat din Rusia

bomba atomica

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat miercuri decretul semnat de preşedintele rus Vladimir Putin privind suspendarea acordului cu SUA asupra plutoniului cu destinaţie militară, au informat agenţiile de presă ruse, relatează Reuters.

Acordul a fost încheiat în 2000 între Rusia şi SUA şi prevede eliminarea surplusului de plutoniului destinat producerii armelor nucleare.

Citește și: Pornografie infantilă la un șef de la România TV: S-a filmat când făcea sex cu copile de 13 ani

Agenţiile de presă ruse au anunţat că suspendarea a fost aprobată de 445 din cei 450 deputaţi din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Acordul, semnat în 2000 şi care a intrat în vigoare în 2010, a fost suspendat ca urmare a "apariţiei unei ameninţări la adresa stabilităţii strategice şi ca rezultat al unor acţiuni neprietenoase ale SUA faţă de Federaţia Rusă", se arată în decretul semnat de preşedintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a declarat anterior că va reaplica acest tratat dacă vor fi retrase trupele şi echipamentele militare desfăşurate de SUA în statele est-europene membre ale NATO şi dacă vor fi ridicate sancţiunile impuse Moscovei, titrează agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Rușii fac mișto de europeni, după ce au doborât avionul din Ucraina: Au creat mobila în formă de sistem de rachetă BUK

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.