Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au finalizat lista pentru București. Ce a acoperit tactica PNL. Candidați surpriză

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Liberalii sunt pe punctul de a bate în cuie lista filialei București pentru alegerile parlamentare. Luni dimineață, înainte de ședința conducerii centrale ce ar trebui să valideze listele pentru București și alte șase filiale rămase, liberalii bucureșteni vor avea propria lor ședință de validare a propunerilor pentru locurile eligibile la Cameră și Senat.

Vezi și: Despre sex în campania electorală

Vezi și: Kovesi, cercetată de Black Cube pentru ilegalități GRAVE? Iohannis în mijlocul scandalului

După ce s-au folosit de mitul atragerii afaceriștilor, tehnocraților și oamenilor de cultură pe liste, pentru a masca exodul liderilor naționali spre candidaturi mai comode în teritoriu și, implicit, pentru asigurarea unor noi mandate, vălul începe să se ridice și să se arate adevărata realitate: listele de la București vor fi pline tot cu vechi liberali și foști democrat-liberali și mai puțin cu oameni din afara partidului, cum se preconiza inițial.

De luni bune, conducerea centrală a PNL a bătut monedă pe tema reformării interne de partid, inclusiv prin atragerea de  nume noi din afara partidului, nume fie cu vizibilitate și popularitate, fie cu potențial financiar ridicat. Între timp, sub pretextul că trebuie făcut loc nou-veniților, s-a dat ordin pe unitate liberalilor bucureșteni dornici de un nou mandat de parlamentar să ia calea teritoriului. În fapt, lideri precum Mihai Voicu, Teodor Atanasiu, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu și, nu în ultimul rând, președintele Alina Gorghiu au profitat de această acoperire oferită de mult trâmbițatele negocieri cu diverși afaceriști, oameni de cultură sau tehnocrați, pentru  a fi impuși capi de listă unor filiale, fie din Diaspora, fie din teritoriu.

În paralel, aproape niciuna din aceste negocieri nu a adus vreun om nou pe liste. Miniștri precum Dragoș Pâslaru și Vlad Voiculescu au refuzat onoarea de a fi pe listele liberale, la fel și regizorul Tudor Giurgiu. Nici negocierile cu diverși tehnocrați nu au mers mai bine. Singurul care a cochetat, la modul serios, cu ideea de a deveni cap de listă al PNL București pentru Senat, patronul Eurolines, Dragoș Anastasiu, încă nu a dat un răspuns clar, dar surse din interiorul filialei ne-au spus că se ia în calcul  venirea cu un  nume de rezervă  din interiorul partidului dacă mâine alternativa Anastasiu nu este scoasă din pălărie de către liderii de la centru. În cazul în acest scenariu nu va deveni realitate, liderul PNL Sector 4, Radu Carp speră să prindă această poziție  eligibilă. Pe locul doi la Senat a fost instalat însă Florin Câțu, analist economic, considerat omul lui Lucian Isar, soțul liderului PNL, Alina Gorghiu.

În schimb, la Cameră, lucrurile sunt tranșate în favoarea vechilor membri de partid. Cap de listă va fi prim-vicepreședintele liberal, Adriana Săftoiu, urmată de liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu. Pe locul trei va fi validat deputatul Ovidiu Raețchi, urmat de  liderul interimar al organizației de femei, Cristina Trăilă. În fine, ultimul  loc  considerat  eligibil este rezervat pentru liderul PNL Sector 3, Florin Alexe, în timp ce  locul șase, considerat semieligibil, în caz de redistribuire avantajoasă a voturilor, revine Sulfinei Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.