Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii contraatacă în scandalul COVID-19: Rezultatul guvernării PSD - România pe ultimul loc din UE în domeniul sănătății

Facebook
pnl

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind lipsa de stocuri de materiale şi echipamente medicale specifice şi cine se face vinovat de ignorarea semnalelor de alarmă emise de specialişti în contextul pandemiei globale.

  • „În contextul actualei pandemii COVID-19, Eurostat a publicat ultimele date disponibile privind cheltuielile curente de asistență medicală (publice și private) în statele membre ale Uniunii Europene (UE). Astfel, cheltuielile pentru sănătate în Franța și Germania au fost echivalente cu 11,3% din PIB în anul 2017, 11% în Suedia, 8,9%, în Spania sau 8,8% în Italia, media europeană fiind de 9,9%.
  • Raportat la dimensiunea populației, cele mai ridicate cheltuielile de asistență medicală, la nivelul anului 2017, per locuitor, au fost înregistrate în Suedia (5200 euro), Danemarca și Luxemburg (5100 euro). În Italia aceste cheltuieli au fost de 2523 euro sau 2221 euro în Spania, media europeană fiind de 2887 euro.
  • Din păcate, România a înregistrat cel mai mic procent, doar 5,2% din PIB alocat pentru cheltuielile curente de asistență medicală, dar și cea mai mică sumă alocată per locuitor, de 490 de euro, fapt care ne situează pe ultimul loc din UE și la acest capitol”, a declarat parlamentarul PNL.

Vezi si: Proiect pe masa Guvernului: Indemnizațiile demnitarilor, tăiate cu 25% .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.