Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii își continuă ofensiva în Washington. Raetchi la Capitoliu

twitter.com
Ovidiu Raetchi

PNL încearcă să profite de posibila răceală intervenită între conducerea PSD și SUA după schimbul recent de mesaje între Departamentul de Stat și președinții Camerei Deputaților și Senatului.

Rachetele Patriot NU sunt atât de eficiente precum se credea: România tocmai a achiziționat câteva baterii

După ce, în urma cu doua săptămâni, președintele PNL Ludovic Orban a avut o serie de discuții în Capitala Statelor Unite, în aceste zile și coordonatorul comisiei pentru Apărare și Siguranță Națională a PNL, deputatul Ovidiu Raetchi, a efectuat un turneu în Washington. Aparent, obiectivul lui Raetchi a fost sa dezvolte parteneriatele liberalilor cu congresmenii și think-tank-urile americane din domeniul securității, în condițiile în care România va investi circa 10 miliarde de euro în dotări moderne pentru Armată în următorii ani.

Pe lista întâlnirilor lui Raetchi apar experți în problema Moldovei sau Afganistanului, organizații precum Atlantic Council sau Center for European Policy Analysis și congresmeni republicani ca Jim Banks, fost veteran din Afganistan și membru al Comisiilor pentru Forțele Armate și pentru Problemele Veteranilor.

Discuțiile din Congres au vizat legislația americană privind drepturile veteranilor din teatrele de operații, inclusiv în chestiuni mai sensibile precum tratamentul asigurat în cazul sindromului de stres post-traumatic, existând intenția ca și Romania să își dezvolte legislația în această direcție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.