Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii, ignorati de autoritati

RCA

Liberalii par a fi ignorati de autoritati. Organizatia de Tineret a PNL a cerut explicatii presedintelui ASF cu privire la pretul ridicat al politelor RCA pentru tineri, insa ei nu au primit niciun raspuns, desi termenul legal a expirat.

"Revenim cu solicitarea noastră și așteptăm un răspuns instituțional deși termenul legal de răspuns a trecut, conform legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public" precizeaza TNL intr-un comunicat de presa.

Tinerii din PNL apreciaza insa declaratiile facute de Victor Ponta si ministrul Finantelor Darius Valcov si spera sa duca la diminuarea costurilor RCA pentru tineri.

'Îmi doresc ca declarațiile făcute astăzi de Premierul Ponta, cât și de dl. Darius Valcov să nu rămână doar declarații ci să fie transpuse în măsuri concrete, mai ales că au toate pârghiile legale necesare modificării tarifelor RCA pentru tineri', a declarat președintele organizației TNL, Sorin Moldovan.

"Demersurile noastre vor continua și sub alte forme, atât timp cât oamenii care conduc instituțiile publice nu binevoiesc a răspunde solicitărilor transmise de noi, solicitări care afectează tânăra generație din Romania.

Conform datelor statistice europene, tinerii din România trebuie să plătească pentru asigurarea obligatorie RCA de 5 ori mai mult decât restul persoanelor adulte din România, de 3 ori mai mult față de nemți, respectiv de 2 ori mai mult față de britanici. În prezent, tinerii se confruntă cu un șomaj ridicat, cu o lipsă de perspectivă, precum și cu lipsa de instrumente de sprijin din partea autorităților statului, motiv pentru care creșterea polițelor RCA reflectă o îndatorare crescută", mai precizeaza TNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.