Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii îi ”fură” lui Dragnea alianța cu Israelul. Un politician român a scris “Cartea Anului 2019” în Israel

www.facebook.com

Apar semnale importante că liberalii și președintele Iohannis consideră o prioritate consolidarea relației cu Israelul, după scandalul mutării ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. În acel moment, Liviu Dragnea si Viorica Dăncilă au pariat pe o mișcare decisivă pe axa Tel Aviv-Washington, știind că președintele Iohannis nu poate accepta o măsură luată împotriva politicii asumate de Uniunea Europeană, fără nicio consultare cu el.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC SPUMOS: 'Dacă e o gaură neagră în Guvern, este Raluca Turcan. S-a creat o funcţie inutilă'

Aparent, atât președintele Iohannis, cât și premierul Orban intenționează să meargă la Tel Aviv și Ierusalim în primele două luni ale anului 2020. De asemenea, Asociația Scriitorilor Israelieni de Limba Română a anunțat la sfârșitul anului 2019 că a decis să ofere premiul “Cartea Anului 2019” și medalia de ”Cavaler al Limbii române”, lucrării “Tzahal – O istorie a armatei israeliene” a deputatului PNL Ovidiu Raețchi.

“Am citit cu mare interes cartea dumneavoastră “Tzahal - O istorie a armatei israeliene” publicată la editura “Litera” în anul 2019. Este o lucrare excepțională, o istorie foarte bine documentată despre originile, înființarea, dezvoltarea și luptele statului evreiesc. De aceea, comitetul de conducere al Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română a hotărât prin vot unanim să vă acorde distincția “Cartea Anului 2019” și medalia de “Cavaler al Limbii române”, susține Asociația Scriitorilor Israelieni Limba Română. Printre liderii Asociației se află Iosef Harel, rabinul militarilor israelieni în retragere, academicianul Jean Askenasy și rabinul israelienilor originari din România, Iosef Wasserman.

Raețchi va primi distincția în luna martie, la gala de premiere “Omul Anului - Cartea Anului”, organizată în Ierusalim, urmând să fie însoțit de o serie de miniștri PNL care au fost invitați la eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.