Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii îl laudă pe preşedintele Republicii Moldova

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a declarat că președintele Iohannis ar putea săîl decoreze pe omologul său de peste Prut cu cea mai înaltă distincție a României, Steaua României, pentru modul ireproșabil în care acesta s-a comportat față de cetățenii români de peste Prut și pentru felul în care apără valorile europene ale Republicii Moldova.

”Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, merită decorat de președintele Iohannis cu cea mai înaltă distincție a României, Steaua României, pentru atitudineaînțeleaptăde apărare a statului de drept și a parcursului proeuropean al țării. Președintele Timofti a fost pus, în ultimele zile, în fața unei situații care ar putea însemna confiscarea Republicii Moldova de către oligarhi. Felul în care s-a comportat în fața acestei crize, respingând pânăîn acest moment numirea lui Vladimir Plahotniuc în ciuda grupării parlamentare care i-a oferit sprijinul, a arătat fermitate în apărarea valorilor proeuropene, dar și o opoziție clară în fața încercărilor de a destabiliza Moldova. Instabilitatea politică de la Chișinău poate iradia cu siguranțăîn România, având în vedere faptul că Republica Moldova este o zonăcu o poziționare geostrategică importantăși sensibil de aproape de interesele Rusiei, care ar putea profita de orice semnal de instabilitate. Trebuie să sperăm că președintele Timofti va putea merge până la capăt pe acest drum.”

Raețchi a mai precizat că gestul decorării lui Timofti ar avea o semnificație cu atât mai profundă cu cât se apropie ziua Micii Uniri, adăugând că atât președintele Băsescu cât și președintele Iohannis au fost decorați de către șeful de stat al Republicii Moldova:

”Indiferent de rezultatul acestei crize, recunoașterea diplomatică a eforturilor președintelui Timofti ar fi un pas extrem de important în afirmarea intereselor comune ale celor douățări. Mai mult, atât președintele Băsescu cât și președintele Iohannis au fost decorați de către omologul lor de peste Prut în 2015 și 2016.", se arată într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.