Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii intră în război total cu BNR: Acuzaţii fără precedent

Răzvan Mironescu

Deputatul PNL Răzvan Mironescu, co-inițiator al legii dării în plată și candidat la Primăria Sectorului 6, consideră că instalarea unui plafon de 250 000 de euro până la care să se aplice legea este neconstituțională și că reprezentanții BNR par să lucreze mai degrabă în favoarea băncilor străine decât a cetățenilor.

„Sunt de acord cu excluderea Prima Casă din lege pentru a se vedea că legea nu se aplică abuziv, ci doar persoanelor aflate în situații limită. Însă instalarea unui plafon până la care să se aplice legea este neconstituțională. Cetățenii trebuie să fie egali în fața legii.

Citeşte şi: EXPLOZIV Firma care a spionat-o pe Kovesi face DEZVĂLUIRI URIAȘE

În ceea ce privește poziția BNR o consider extrem de neconstructivă. S-au opus total la dezbatere și au acceptat invitația noastră la discuții foarte târziu. Din intervențiile celor trei reprezentanți ai BNR a rezultat că BNR nu e condusă de Consiliul de conducere, ci de băncile străine, care au fost extrem de ostile proiectului. Au denaturat permanent discuția și au încercat să o ducă în zona speculațiilor imobiliare”, a declarat Răzvan Mironescu.

Vezi şi: Kovesi, prima REACŢIE după ce a fost spionată de foşti agenţi Mossad

„Băncile nu au făcut nimic pentru împărțirea riscului unui credit bancar și pentru eliminarea clauzelor abuzive din contracte. Practica a dovedit că există soluții pentru recuperarea avantajoasă a unui debit prin valorificarea în condiții de profitabilitate atât pentru bănci, cât și pentru clientul bunului ipotecat. Băncile au preferat să vândă creanțele unor samsari imobiliari de credite la valori între 10 și 20% din valoarea reală de piață, urmărind apoi creditorul tot restul vieții pentru diferența neacoperită”, a adăugat candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, conform unui comunicat de presă.

Citește și: DIICOT face noi DEZVĂLUIRI despre israelienii care au spionat-o pe Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.