Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii intră în zodia fuziunilor (surse) - Update. Reacția PMP

joker

Negociatori PNL încearcă să negocieze o serie de fuziuni prin absorbție menite să coaguleze electoratul de dreapta în vederea alegerilor din 2024 și să contrabalanseze erodarea partidului la guvernare, au declarat surse din partid pentru Știripesurse.ro.

UPDATE 25 septembrie, ora22.25: PMP spulberă zvonul ultimelor ore: 'Fumigene! Nu discutăm fuziunea cu PNL!' / ce vrea formațiunea politică

Reprezentanţii PMP au dezminţit „fumigene” apărute în spaţiul public potrivit cărora partidul ar fi în discuţii pentru o fuziune cu PNL. Partidul Mişcarea Populară vrea să fie parte a unei soluţii alternative la binomul toxic PSD – PNL, mai spun aceştia. „Din această perspectivă, există toată deschiderea către dialog cu formaţiunile politice democratice din zona Opoziţiei: Uniunea Salvaţia România şi Forţa Dreptei”, mai arată sursa citată.

Citește mai multe aici

Șirea inițială

La începutul lunii septembrie, conducerea PNL a decis demararea procedurilor de fuziune prin absorbţie cu ALDE, partidul care s-a desprins din PNL după ruperea USL. „Nu ne vom opri aici", spunea atunci secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Liberalii spun în acest moment că vor merge singuri la alegerile din 2024, însă există discuții neoficiale cu PSD pentru liste comune. PNL nu excelează în sondajele de opinie, astfel că liberalii încearcă să se întărească pentru a se apropia de o paritate pe liste cu PSD în cazul în care se va merge pe acest scenariu.

Concomitent cu fuziunea cu ALDE care a intrat în linie dreaptă, emisari liberali au luat legătura și cu persoane din conducerea PMP pentru „tatonări” în vederea unei fuziuni, după ce au mai existat anul trecut discuții similare care nu au dat rezultate, spun surse din PNL. De asemenea, liberalii ar fi demarat consultări și cu fostul lider al partidului, Cristian Diaconescu, aflat în conflict cu conducerea PMP.

PNL are în plan să demareze discuții și cu fostul premier Dacian Cioloș. Surse liberale susțin că nu este deloc exclusă o negociere cu liderii REPER privind un viitor comun al celor două partide, după desprinderea din USR a susținătorilor fostului premier tehnocrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.