Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii, lovitură sub centură pentru Liviu Dragnea: scandalul cu Mugur Isărescu se mută în Europa

Inquam Photos/ Octav Ganea
Isarescu Dragnea Georgescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a luat decizia de a face publică corespondența cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. După ce au analizat aceste scrisori, liberalii, prin vocea senatorului Florin Cîțu, au anunțat că iau în calcul sesizarea Comisiei Europene și a Băncii Centrale Europene, pentru că Liviu Dragnea ar fi derapat.

Citește și: CCR a DECIS: când se judecă soarta Laurei Codruța Kovesi, după sesizarea Guvernului

”Exact așa cum nu înțelege premierul Viorica Dăncilă ceea ce citește, liderul PSD Liviu Dragnea nu înțelege mecanismele economice într-un sistem capitalist.

Urmare a publicării corespondenței dintre președintele Camerei Deputaților și guvernatorul BNR, constatăm că unicul obiectiv al lui Liviu Dragnea – premeditat de un an de zile – este de a institui un control politic absolut asupra politicii monetare.

Acesta este un lucru extrem de grav, confirmat oficial în scrisoarea lui Liviu Dragnea prin intenția de a reduce la tăcere Banca Națională. Președintele Camerei Deputaților încalcă în acest mod cel puțin 3 articole din Tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană, care privesc independența politicii monetare și relația cu Banca Centrală Europeană.

Liviu Dragnea este primul președinte de partid, demnitar de vârf în ierarhia statului român, care atacă în mod sistematic și premeditat politica monetară a unui stat membru UE.

În același timp, Liviu Dragnea, deși au fost patru translatori din limbaj economic în limba română tot nu a înțeles faptul că „factori exogeni” nu înseamnă „din afara țării”, iar cifrele BNR arată în clar tocmai impactul măsurilor populiste luate de PSD-ALDE în 2017 și 2018 care au dus la creșterea alarmantă a prețurilor.

Fără intervențiile BNR în piața monetară, care au început la finalul anului trecut, astăzi am fi vorbit de o inflație de 7%.

Amestecul de incultură economică și paranoia specifică dictatorilor din America Latină produce daune grave imaginii pe care investitorii o vor avea despre România. Nu mai rămâne decât să ne trezim în Parlament cu un vot al majorității PSD-ALDE pentru trecerea BNR în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Urmare a acestei situații excepționale, analizăm varianta de a sesiza Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană asupra derapajelor înregistrate în România”, arată PNL, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.